Teljesség a női szexualitásban – A jóni masszázs 

 A jóni masszázs a női nemi szervek speciális, gyengéd masszázsát jelenti, de ennél mégis jóval többet.

 A jóni masszázs a női nemi szervek speciális, gyengéd masszázsát jelenti, de ennél mégis jóval többet. Önmagunk szégyenérzet nélküli elfogadásához, az érzékelés felfokozásán és finomításán keresztül pedig a női szexualitás teljes megéléséhez is hozzásegíthet e módszer.

A hétköznapok során a párok többségénél a szexben bevetett mozdulatok célorientáltak, a női partner kéjérzetének fokozása, és persze az orgazmus elérése áll a középpontban. Persze nincsen ezzel gond, ugyanakkor, ha a fókuszban az orgazmus elérése áll, akkor a pillanatok szeretetteljes megélése csorbulhat – illetve egy nyomást tehet a nőkre, hogy itt most mindenképp „el kell élvezni”. A jóni masszázs a női test és a női nemi szervek nagyon gyengéd, finom mozdulatokkal kivitelezett simogatása és masszírozása. A speciális masszázs során a fókusz a teljes elfogadáson, a jelen pillanatok megélésén van, és nem cél a csúcsra jutni – viszont paradox módon éppen ez eredményezheti a legteljesebb orgazmusokat. A nők többségének a testi élményeket túl különleges lelki tartalmakat is ad, ha elvárások nélkül, gyengéden szeretgetik őket; és ez segíthet a szexualitással kapcsolatos korábbi rossz élmények oldásában is.

A jóni szanszkrit eredetű szó, és jelentése magában foglalja a külső és belső női nemi szerveket, a vaginát, a csiklót, a szeméremajkakat, a petefészket és a méhet is.

A jóni masszázs felépítése:

– A kezelés egy olajos, teljes test masszázzsal kezdődik, ami segíti a feloldódást, elengedni a hétköznapi feszültségeket.

– Ezután következik a has, illetve közvetve a petefészek és a méh masszírozása.

– A szeméremajkak masszírozása a következő lépés, majd ezt követi a csikló, azután pedig a hüvely izgatása.

– Az örömcentrum masszírozása is sok élvezetet rejt magában, amit az energia eloszlatása, majd a jóni masszázs lezárása, a „búcsú” követ.

A masszázs mellett speciális légző technikák is segítik a belső öröm megélését.

Hogyan részesülhetünk a jóni masszázs örömeiben?

Sok nő számára – érthető módon – nagy bizalmat igényel személyesen elmenni egy jóni masszázs terapeutához, ám a technikát könyvből is elsajátíthatjuk (Michaela Riedl: Jóni-masszázs) a párunkkal együtt; de egyedül végezhető gyakorlatok is vannak benne, illetve az interneten videókat is találhatunk róla.

A közös masszázs tanulás nagyon sok lehetőséget rejthet magában. Egyrészt jobban megismerhetjük saját testünket, a nagyobb ellazulás, örömszerzés lehetőségét, másrészt partnerünk testét is felfedezhetjük és a közös „ismerkedés”, kísérletezés, erotikus élmény sok új közös pillanattal gazdagíthatja a pár életét, kapcsolatát, mely elmélyítheti, teljesebbé teheti a szexuális életüket.