Vagina diéta az örömteli szexuális életért

A jó szex sok tényezőn múlik.

A jó szex sok tényezőn múlik. Kell hozzá a partnerek közötti összhang, a viszonylagos stresszmentesség, a megfelelő hangulat és a vágy. És emellett, amire sokszor nem is gondolunk, az egészség. A nők körében rendkívül gyakoriak a vagina és a húgyutak fertőzéses megbetegedései, legyen szó akár bakteriális fertőzésről vagy gombáról. Nézzük meg, milyen ételekkel és tápanyagokkal kedveskedhetünk a vaginánknak, avagy milyen táplálkozási szokások segíthetnek lecsökkenteni a női szervek fertőzéses megbetegedéseit.

 

Vagina diéta tippek

– A felfázások és húgyúti fertőzések kezelésében és megelőzésében igen hatékony lehet a tőzegáfonya. Ez a növény olyan speciális fitovegyületeket tartalmaz, amik segítenek a húgyúti fertőzések esetén. A tőzegáfonyát fogyasztva hippursav nevű anyag szabadul fel a szervezetben, ami a húgyutakban antibakteriális hatást fejt ki. A tőzegáfonyát lé formájában is megvehetjük, de ma már többféle táplálékkiegészítő formájában is kapható.

 

– A probiotikumok fogyasztása is segíthet megelőzni a női szervek gombás és bakteriális fertőzéseit, és hozzájárulnak a hüvely mikroflórájának egészségéhez. Az élelmiszerek közül a kefir és a natúr joghurt tartalmaz sok probiotikumot, és a savanyú káposzta is hasonló hatásokat gyakorol szervezetünkre.

 

– A női szervek egészsége érdekében javasolt naponta minimum 2 liter folyadékot fogyasztani! A sok folyadék átmossa a húgyúti szerveket, és segíti az esetlegesen ott tanyázó kórokozók kiürülését. A legjobb, ha vizet iszunk, de emellett a gyógyteák és a frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek is jó hatásúak lehetnek. Gyógyteák közül választhatjuk például a gyulladáscsökkentő hatású kamillát, vagy a női szervek működésére sokak által javasolt cickafarkot.

 

– Ha jó szervezetünk vitamin és ásványi anyag ellátottsága, akkor jobban működik az immunrendszerünk, és csökkenhet a fertőzéses betegségek kialakulásának esélye. Ennek érdekében javasolt minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Érdemes kipróbálni a különféle gyümülcsturmixokat, azaz smootie-kat, amikkel rövid idő alatt vihetünk be nagy mennyiségű vitamint és rostot a szervezetünkbe. Egy amerikai kutatás megállapította, hogy azoknál a nőknél, akik naponta minimum 2 adag gyümölcsöt fogyasztanak, tizenegy százalékkal kisebb a rendszertelen menstruáció, a kismedencei fájdalom és a mióma kialakulásának esélye mint azoknál, akik ennél kevesebb gyümölcsöt esznek.