Fokozhatja a szexuális vágyat a citromos lazac!

Szerintem mindenkinek volt már része olyan finom falatokban, amikor a szemünket is behunytuk és sokáig tartottuk az ételt a szánkban, hogy a lehető legtovább érezhessük az ízek pillanatát.

Szerintem mindenkinek volt már része olyan finom falatokban, amikor a szemünket is behunytuk és sokáig tartottuk az ételt a szánkban, hogy a lehető legtovább érezhessük az ízek pillanatát. Mámorító érzés és még-még akarunk belőle, pont úgy, mint egy őrült szeretkezés alkalmával a szeretett lény érintéséből.

Hogy mi mindenre képesek az ízek? Csak gondoljunk Marcel Proustnak Az eltűnt idők nyomában című könyvére, melyben egy teasüteménnyel varázsol el minket az író.

Az étkek elfogyasztása, de már az elkészítése is jó alkalom az egymásra találásra és csodás előjáték lehet. Ahogyan kiválasztjuk a hozzávalókat, ahogy előkészülünk a főzéshez, ahogy mindketten szeretnénk az előkészítésnél részt venni, ahogy összeérnek a kezek, ahogy lehetőség van arra, hogy finoman hozzáérjünk a másikhoz, végigsimítsuk. Amikor valaki nehezen találja a szavakat, problémát jelent neki a kommunikáció beindítása, akkor is jó lehetőség egy közös vacsora elkészítése, hiszen akkor adott a téma, a feladat és máris áthidalhatjuk az első nehéz perceket.

Amikor elkezdődik a főzés, akkor pedig lehet kóstolgatni, egymásnak kínálni a falatokat. Közben lehet beszélgetni, közel kerülni egymáshoz, melyet egy pohár finom bor is megkönnyíthet.

A recept kiválasztásánál felhasználhatjuk az alapanyagok „adottságát”, így már az étel is segíthet vágyaink kifejezésében, az egymásra hangolódásban és egy felfokozott szexuális együttlét bevezetésében. Nem biztos, hogy egy teljesítményfokozó szintetikus szerhez kell minden esetben nyúlni, amikor a vágyat tudjuk ételeken és italokon keresztül is fokozni.

A vágygerjesztő szerek szinte egyidősek az emberiséggel, hiszen mindig is el akartuk csábítani az ellenkező nemet, növelni akartuk a szexuális feszültséget, ezért régen bájitalokat készítettek, míg manapság a szerelmi étkek, az afrodiziákumok vannak előtérben.

Az afrodiziákum megnevezés Aphrodité görög istennőtől eredeztethető, aki a szexualitás szimbóluma. A mítosz szerint, amikor Aphrodité kilépett a tenger habjaiból, amerre ment, arra csodás növények pompáztak, melyek fokozták a szerelmi vágyat. Így lettek Aphrodité növényei, gyümölcsei az afrodiziákumok.

Az étkek vágyaink fokozása mellett hangulatokat is tudnak varázsolni. Például a lazac, mely egy gyorsan ható afrodiziákum és erősebb hatással bír, mint a húsok, elhozhatják számunkra a tenger érzésvilágát. Felidézhetik a nyaralás pillanatait, a tengerparti sétákat, a sós víz illatát, a hullámok hangjait és olyan romantikus hangulatot tud teremteni, mely szintén fokozza a szerelmi vágyakat. A lazac ízét jól felerősíti a citrom, melyet a nyári hangulatú kaporral is kiegészíthetünk.

Nincs más hátra, mint főzésre és vágyakra fel!

Akinek egy kis ízelítőre lenne szüksége, az keresse fel partnerünk, Bíró Sára oldalát. http://blog.keva.hu/recept/citromos-lazac/

lazac