A tánc turbózza a libidót!

A tánc öröm, mozgás, felszabadultság – és mint ilyen, a párkapcsolatra és a szexuális életre is pozitívan hat, akár egyedül űzzük, akár kedvesünkkel együtt.

A tánc öröm, mozgás, felszabadultság – és mint ilyen, a párkapcsolatra és a szexuális életre is pozitívan hat, akár egyedül űzzük, akár kedvesünkkel együtt. Hogyan segítheti mindez a szexuális életet, és mit kell tudni az egyes táncfajtákról?

 Akármit is táncolunk, az fejleszteni fogja a testtudatosságunkat, ami mindig jól jön a szexuális életben is. Emellett a tánc endorfint termel és sikerélményeket ad, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ha társastáncot tanulunk, ott pedig megtanulunk együttműködni egy másik emberrel, odafigyelni rá, venni a belőle érkező impulzusokat, és reagálni azokra. Nőként megtapasztalhatjuk, milyen az, amikor rábízzuk magunkat a másikra, és engedjük magunkat vezetni, férfiként pedig megtanulhatunk erőt, bizalmat és odafigyelést adni a nőnek. Mindez pedig nem csak a szexben, de magában a párkapcsolatban is csodákat tehet.

 Hastánc: Noha hagyományosan férfiak is űzik, és Magyarországon is van egy nemzetközi szinten is profinak számító hastáncos férfi, azért többségében nálunk mégiscsak nők járnak el hastáncolni. Ami nem véletlenül olyan népszerű! A hastánc az egész testet átmozgatja, de kiemelt fókusszal van a has, a csípő és a medence területeire, azaz vérbőséget idéz elő a női szervekben. Jó hatást gyakorol azokra fizikálisan, és emellett az ott megbúvó feszültségeket is képes ckioldani. Javítja a nők önbizalmát, és a női önbecsülést.

Aki a hastáncon keresztül megtanulja felvállalni, és megszeretni a test és a női lélek csodáit, az sokkal jobban át tudja adni magát a szexualitás örömeinek is. És ugye micsoda vágynövelő hatása lehet annak is, ha a párunknak bemutatjuk hastánc tudományunkat!

 Argentin tangó: Sokan a legérzékibb, legszenvedélyesebb táncnak találják az argentin tangót, és ez nem véletlenül van így. Az argentin tangóban a férfi és a nő olyan közel van egymáshoz, hogy az már szinte egy ölelés. A nő tánc közben teljesen átadja magát a férfinek, aki irányít és vezet, a nő pedig leköveti a mozgását. Az argentin tangó improvizatív, intim és szabadon hullámzik a finomság és a vadság közötti széles skálán. Kell ennél jobb bevezető a szerelmeskedéshez?

Salsa: A kubai eredetű salsa nem véletlenül olyan népszerű: alaplépéseit könnyű elsajátítani, így aki kétballábasnak érzi magát, az is könnyen és gyorsan eljuthat egy olyan szintre, ahol tudja már élvezni a táncot. A salsa-t vidám, latin ritmusokra táncolják, és minden mozdulat maga az életöröm. Nagyszerű közös program, ha kedvesünkkel együtt sajátítjuk el a salsa rejtelmeit. És nem mellesleg sok salsa bulit is rendeznek országszerte, így a tanfolyam keretein kívül is hódolhatunk szenvedélyünknek. A salsa sok csípőmozgással dolgozik, így segíthet vérbőséget előidézni az intim tájakon, a sok érintés pedig szintén segíthet feltüzelni a vágyat.

Kizomba: A kizomba nagyon érzéki tánc, ahol a partnerek olyan közel vannak egymáshoz, hogy gyakran a lábak is egymásba fonódnak, a férfi és a nő mellkasa is gyakran összeér. A kizomba nem a közönségnek szóló show elemekről szól, hanem a két táncos mély és érzéki kapcsolatáról. A kizomba is a bizalomat igényel, központi kérdése, hogy a nő mennyire engedi vezetni a férfit. Ha megadjuk a bizalmat, csodás élményekben lehet részünk. A kizomba lépései könnyebben elsajátíthatók még a salsához képes is, így hamar sikerélményhez juthatunk benne!