Vágyfokozók – Mi rejlik az afrodiziákumokban ?

Visszahozható a vágy, a szenvedély egy csoki-eper-tejszínhabbal előkészített estével? Egy jó kapcsolatban mit adhat egy kis ráhangolódó, hangulatjavító eszköz, kellék, „dekoráció”? Mi rejlik a vágyfokozókban, afrodiziákumokban, csodaszerekben és társaikban? Csodálatos érzés fugu vacsoránkat elfogyasztva egy forró fürdőben elmerülni, fahéj illatú gyertyákkal kirakni a jakuzzi peremét, majd átadni magunkat az élvezetnek, amelyet az előkészület kiváltott.

Visszahozható a vágy, a szenvedély egy csoki-eper-tejszínhabbal előkészített estével? Egy jó kapcsolatban mit adhat egy kis ráhangolódó, hangulatjavító eszköz, kellék, „dekoráció”? Mi rejlik a vágyfokozókban, afrodiziákumokban, csodaszerekben és társaikban?

Csodálatos érzés fugu vacsoránkat elfogyasztva egy forró fürdőben elmerülni, fahéj illatú gyertyákkal kirakni a jakuzzi peremét, majd átadni magunkat az élvezetnek, amelyet az előkészület kiváltott. De valóban szükség van extrákra?

Természetesen egyetértek minden ötlettel, mely szebbé, színesebbé varázsolhatja a szexuális együttlétet, csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy lényeges különbség van a hangulat és a vágyfokozás között.

Sajnos nem egy esetben találkozunk libidóhiányban szenvedő páciensekkel, akik nem értik, hogy miért nem jön a hangulati kísérletezés után a várt eredmény. Az eltűnt vágy vissza hozatalához az illatgyertyáknál kicsit többet van szükség, és itt nem a csodapirulákra gondolok, melyek a gyors segítség ígéretével kecsegtetnek és nem a vágyra, a libidóra hatnak, csupán a testi funkciókat javítják.

Kicsit más megközelítésben: ha beíratjuk gyermeküknek vízilabdázni, belőle sem lesz az első edzés után olimpikon, még akkor sem, ha a legjobb vitaminokkal erősítjük a szervezetét.  Itt is, mint sok mindenben, fontos a fokozatosság-elve. Hosszú út vezet a célig, kitartás szükséges, és bizony, nem várt akadályok is felléphetnek.

Ne keseredjen el senki és ne dobja szemétre a csipkés hálóinget, csak azért mert nem elégséges a libidó helyreállításában. A csökkent szexuális vágy, a libidóhiány – legyen szó nőkről vagy férfiakról – szaksegítséggel, szexuálterápiával orvosolható. Ez a probléma az idő előrehaladtával egyre jobban megkeserítheti a párok életét, hiszen sokaknál fokozódik a szexualitásban jelentkező űr.

Egy évek óta kihűlt kapcsolathoz sajnos nem elég a megfelelő hangulati fokozók kiválasztása. A szexuális vágy központja az agy és az idegrendszer, tehát ha nem organikus probléma áll fenn, jó esély van a terápiára, mely hatékonyan segíthet visszatalálni az egészséges szexuális működéshez.

Ha kiegyensúlyozott szexuális életet élünk, a hangulat fokozása nagyon jó módszer a vágy további fenntartására, fokozására. Szexuális életünket színesíthetjük, izgalmassá tehetjük, ha kipróbáljuk például az afrodiziákumokat, vagy új helyszínekkel, pozitúrákkal, szerepjátékokkal, esetleg vágykeltő eszközökkel tesszük változatossá szexuális életünket, melyben a csoki-eper-tejszínhab megfelelő „tálalása” jó kiindulópont lehet.

Ezek mellett a szexuális izzást fokozhatjuk a hangulatteremtő zenével, illatokkal, a meghittséget adó színeket, árnyékokat és nem utolsó sorban saját testünk vonalaival. Mindenkit arra biztatnánk, hogy merjen a saját határain belül új dolgokkal ismerkedni. Mindenki válogathat, csupán az egyéni ízlés szabhat határt.