6 tipp az intim hangulat megteremtésére (nem csak) karácsonykor!

A párkapcsolat elején minden gördülékenyen ment, manapság viszont egyre nehézkesebb az egymásra hangolódás? A háttérben állhat komolyabb párkapcsolati probléma is és akkor egy párterápia vagy szexterápia lehet a megoldás; ám ha csak a rutin és a stresszes hétköznapok okoznak egy kis fennakadást, akkor próbálják ki az alábbi tippeket az intim hangulat megteremtéséhez! 1.

A párkapcsolat elején minden gördülékenyen ment, manapság viszont egyre nehézkesebb az egymásra hangolódás? A háttérben állhat komolyabb párkapcsolati probléma is és akkor egy párterápia vagy szexterápia lehet a megoldás; ám ha csak a rutin és a stresszes hétköznapok okoznak egy kis fennakadást, akkor próbálják ki az alábbi tippeket az intim hangulat megteremtéséhez!
1. Sejtelmes fények: Sokkal érzékibb és romantikusabb hangulatot teremthetünk azzal, ha egy erős fővilágítás helyett több, kisebb fényforrást kapcsolunk fel. Ahol pedig eddig csak a sötétben zajlottak az akciók, akkor izgalmas lehet, ahogy a sejtelmes félhomály láttatni engedi a történéseket. Mécsesekkel, gyertyákkal, de akár egy jól beállított olvasólámpával is elérhetjük a kívánt fényhatást. Lávalámpával és színesen világító LED szalagokkal pedig még különlegesebbé varázsolhatjuk.
2. Illatok: Az illatok közvetlen hatást fejtenek ki érzékeinkre, érzelmeinkre, és sokat segíthetnek a szerelmes hangulat kialakításában is. A legjobb az, ha egy aromalámpába 100%-os illóolajat csepegtetünk, az elérni kívánt hatás érdekében. Egy stresszes nap után hatékonyan lelazít például a levendula, míg a vanília biztonságos és szeretetteljes atmoszférát teremt, a mandarin illóolaj pedig pajkos hangulatot ad. A biztosabb hatásért ott a szantálfa, mely a nemi vágyat serkentő hatásáról ismert, valamint az ylang-ylang, mely jótékonyan hat a szexuális teljesítőképességre.
3. Sport: Mindig fáradt és túlhajszolt? Ha egy ideje már úgy érzi, a napi teendőkhöz is alig van elég energiája, nemhogy a szexhez, akkor valami nagyobb változtatásra is szükség lehet, hogy újra visszatérjen a libidó. A rendszeres sport segít csökkenteni a stressz szintjét, és újra energikussá tesz, így a szexuális életre is pozitív hatással lehet.
4. Utazás: Minden egyes nap ugyanaz a lakás, ugyanazok a kompromisszumok, feladatok és teendők – így nem csoda, ha a szexuális élet sem lesz túl izgalmas és változatos. Amikor van lehetőség, érdemes néhány napra elutazni, de akár egy hétvégi kirándulás is sokat segíthet. Ha új élményeket élnek át együtt, az csak jót tehet a libidóval és az új helyszínek, új hangulatok a szexualitást is színesítik.
5. Afrodiziákumok: Azon anyagokat (például ételeket és növényi hatóanyagokat) nevezik afrodiziákumnak, amelyek a feltevések szerint serkentik a nemi vágyat. Ezek hatékonyságát még nem bizonyították be ugyan, viszont akár a placebo hatás is jól jöhet, no és mondjuk egy közös főzőcskézés is feltornászhatja a libidót. A hozzávalók közé érdemes olyan afrodiziákumként számon tartott hozzávalókat is felhasználni, mint amilyen a spárga, az osztriga, a szezámmag, a petrezselyem, a zab, a kaviár, vagy a gyömbér.
6. Apró szívességek: Ha párunk stresszes és túlhajszolt, akkor lehet, hogy a legtöbbet azzal segítünk, ha valamelyik „nem szeretem” feladatot levesszük a válláról. Lehet a porszívózás is szexi, ha ezzel úgy érzi a másik, hogy figyelünk rá és némi időt szabadítunk fel neki. Pihentebb, kevésbé stresszes állapotban pedig aztán jobban betalál egy csokor virág, vagy egy koncertjegy, de néhány semmittevős óra is sokat jelent az egymásra hangolódásban.
Ha a fenti tippek nem hozzák meg a kívánt hatást, akkor lehet, hogy mélyebb szinten van a probléma, és párterápiára vagy szexterápiára is szükség lehet!