Mennyire édes az a bizonyos édeshármas?

Vajon milyen lenne a megszokott partner mellé egy ismeretlent, vagy éppen egy ismerőst is ágyba vinni? Vagy milyen lenne két teljesen ismeretlent felcsípni és egy laza hármas kalandba keveredni? Milyen lenn két nővel, vagy két férfival szexelni egyszerre? Egy, a középkorú nők és férfiak körében készített anonim felmérésünk adataiból kiderül, hogy a megkérdezettek legtöbbjének titkos szexuális fantáziája az „édeshármas” körül kering.

Vajon milyen lenne a megszokott partner mellé egy ismeretlent, vagy éppen egy ismerőst is ágyba vinni? Vagy milyen lenne két teljesen ismeretlent felcsípni és egy laza hármas kalandba keveredni? Milyen lenn két nővel, vagy két férfival szexelni egyszerre?

Egy, a középkorú nők és férfiak körében készített anonim felmérésünk adataiból kiderül, hogy a megkérdezettek legtöbbjének titkos szexuális fantáziája az „édeshármas” körül kering. A férfiak körében egyértelműen az a vágy vezeti a titkos fantáziák listáját, hogy két nővel bújhassanak egyszerre össze, de a nők körében is előkelő helyet vívott ki magának a hármasszex iránti vágyódás.

A valóságban mennyire valódi, megvalósításra vágyott kívánság az „édeshármas”? Természetesen sokak szeretnék legalább egyszer az életben valóra váltani ez irányú szexuális fantáziájukat, és olyanok is akadnak, akik nem csak egy ilyen alkalomra áhítoznak, ám nagyon sokan csak a fantáziálgatás szintjén maradnak és nem is akarnak tovább menni. Jól esik nekik, ha partnerükkel együtt arra gondolnak, arról beszélgetnek, hogy mi mindent tennének, ha egy harmadik fél is bebújna velük az ágyba. Ezek a közös fantáziálgatások sokszor izzásba hozzák a pár szexualitását csupán a képzelet erejével. Ilyen esetekben a pár életében a fantáziálás szintjén marad az „édeshármas” utáni vágy és nem fontos a valódi beteljesülése, és nem is ez a szerepe. A fantáziálgatás ebben az esetben egy édes titok lesz a pár életében, mely erősítheti is a kapcsolatukat, a közöttük lévő intimitást és színesítheti a szexuális életüket.

Az „édeshármas” azonban nem csak a megvalósítani nem kívánt fantáziák listáján szerepel, hanem olyanon is, melyet szeretnének kivitelezni. Vannak, akik egy csalódás, elszakadás után helyezik előtérbe a gruppen-szexről való fantáziálgatást és sokan úgy gondolják, hogy most, hogy egyedül vannak itt az idő, hogy ki is próbálják szexuális álmaikat. Gyakori, hogy ilyenkor – elsősorban a férfiak – nagykanállal fogyasztják a szex-partnereket. Hasonló sok fiatal hozzáállása is, akik úgy vélekednek, hogy a tartós kapcsolatuk előtt szeretnének sok mindent kipróbálni, élvezni, habzsolni az életet és így keverednek „édeshármasba”. Sokan nem is ismeretlent választanak erre a „feladatra” hanem a barátaikkal bújnak ágyba, ám ezen esetekben legtöbbször a barátság látja kárát a kalandnak.

Akadnak olyanok is, akik párkapcsolatban élnek és így vágnak bele az „édeshármasba”. Ezen csoportot is két részre oszthatjuk. Vannak, akik nem a partnerük mellé keresnek egy harmadikat, hanem két másik ismerőssel, vagy ismeretlennek kerülnek szexuális viszonyba. Ez a „felállás” hasonló következményeket hozhat az egyén és a pár életébe, mint bármely más viszony. (Erről részletesen írtunk már a Viszony után iszony írásunkba.) Amikor azonban a pár ágyába bújik be egy harmadik fél, az másféle hatásokat hozhat nem csak a szexualitásukba, hanem a további életükbe is. Amennyiben előre megtervezik a kalandot, felkészülnek rá, figyelnek egymásra és mindig egymást tekintik a legfontosabbnak a bevont féllel szemben is, akkor van rá esély, hogy az „édeshármas” csupán egy fejezet lesz a közös szexuális életükben és a kapcsolatuk nem fog csorbát szenvedni.

Ám arra is van esély, hogy a pár valamely tagja – rendszerint a nők – nem úgy reagál az „édeshármasra” a beteljesülés közben vagy utána, mint azt előre gondolták, tervezték. Ehhez éppen elég lehet annyi, hogy úgy érzi, nem figyelnek rá eléggé, vagy a partnere jobban összpontosít a harmadik félre, vagy csak nagyon elmerül vele az élvezetekbe. Az is válthat ki heves negatív érzelmeket hirtelen jött dühöt, bűntudatot, mert ráeszmél, hogy megosztottak valakivel egy nagyon intim pillanatot, bevonták a szexualitásukba, vagy egyszerűen nem volt felkészülve a látványra, a megélt új tapasztalatokra. Sokszor ilyenkor krízis alakul ki a párkapcsolatban, mely átmeneti, vagy végleges elhidegülést is hozhat.

Az „édeshármas” tehát egy fontos szexuális fantázia, mely foglalkoztatja mindkét nem képviselőit, de nem mindegy hogy ez csak egy vágykeltő fantázia marad, vagy egy megvalósítandó álom, és ha valaki ez utóbbit szeretné, akkor mikor és hogyan teljesíti/teljesítik a kalandot.