A „fesztivál-szerelem” a bulin marad?

Ami Vegasban történik, az ott is marad! Hallhattuk eleget a már szinte szólássá vált kijelentést, mely már jóval túlmutat a felnőtt játszótér, Las Vegas erkölcsi „szabályain”.

Ami Vegasban történik, az ott is marad! Hallhattuk eleget a már szinte szólássá vált kijelentést, mely már jóval túlmutat a felnőtt játszótér, Las Vegas erkölcsi „szabályain”. A nyári bulik, a nyaralások lazulása, a fesztiválozás mára itthon is megteremtette az, ami ott történik, az ott is marad hangulatot, egy nagy kaput nyitva a fiatalok, vagy sokszor nem is annyira ifjak felelősségvállalásán.

Valószínűleg sokaknak van olyan élményük, hogy nyáron megtetszett nekik valaki és egy laza flörtbe bonyolódtak, mely feltöltötte, átjárta, bizsergette őket, és bizony az önbecsülésnek is jót tettek a szerelmes pillanatok. Mindenki számára fontos, hogy kívánatosnak, vonzónak, értékesnek lássák és ilyennek érezzék magukat és mindebben a nyári kalandok fontos elemek lehetnek; de vajon hol van a határ? Ma már sokan nem állnak meg a flörtnél, hanem minimális ismeretség után jöhet a petting, vagy akár a szexuális együttlét, anélkül, hogy bármit is – beleértve a másik nevét – tudnának a partnerükről. Olyan is előfordul, hogy a nyaralás, vagy a fesztivál majd minden napjára más-más partner kerül terítékre és nem csak a férfiak erkölcsi gátjai szakadnak át ezeken a forró estéken, hanem a nők is osztják az ami ott történik, az ott is marad elvet és vetik bele magukat a nagybetűs életbe, nem gondolva a következményekre. Hiába teszik mindezt az otthonuktól több száz, vagy több ezer kilométerre, a következmények akkor is utolérhetik őket és itt nem csak a különféle nemi betegségekre gondolok.

Nem a legjobb, amikor a buli-hangulatról bizonyíték (fénykép, video) születik és az meghatározza a tanulmányainkat, munkakeresésünket, vagy hatással lesz párválasztásunkra, szüleikkel, gyermekeinkkel való viszonyunkra. Szinte skarlátbetűként tud megbélyegezni egy ilyen felvétel. A fesztivál hangulat és a gátlásokat oldó szerek nem adnak felmentést a bulikban tett ballépéseink alól és bizony, ha véget ér a lazulás időszaka sokszor nem tűnnek el az ott történtek nyomtalanul. Mindez fokozottan igaz, ha valaki párkapcsolatban él, gyermekei vannak, hiszen ilyenkor a laza viszony, kis affér, még ha csak egyetlen éjszakáról is szólt, egy egész családot boríthat, magával hozva annak minden bánatát és fájdalmát. Dühöt, kiábrándultságot, bűntudatot, kétségbeesést és tehetetlenséget.

Kikapcsolhatom a bulik idejére magam? Sajnos bármennyire is azt gondolják sokan, hogy a lazulásba bármi belefér, ez nem így van. A gőz kiengedés közben sem lenne szabad elfejtkeznünk arról, hogy kik is vagyunk és mi minden fontos nekünk az életbe, hogy azok a pillanatok, amikor szabadnak és lazának érezzük magunkat, ne foltok legyek az életünkbe, hanem szép emlékek, anekdoták, melyeket jó feleleveníteni néhanapján…és természetesen kivételek mindig vannak.

Előfordulhat olyan sorsdöntő találkozás is egy fesztivál alkalmával, ami meghatározza életünket. Lehet, hogy az a pár nap csupán egy lehetőség volt a találkozásra és évekig boldoggá teszi életünket az az ember, akit megismertünk. Vagy akár egy életre?

A szerelem bármikor beköszönthet, akár egy forró nyári fesztivál éjszakáján…