6 meglepő tény a női orgazmusról

 Köztudott tény (bár ez sem mindig és mindenkire érvényes), hogy a nők nehezebben jutnak fel a csúcsra, mint a férfiak, és sok nőnél a csikló ingerlésére is szükség van ahhoz, hogy orgazmust éljenek át.

 Köztudott tény (bár ez sem mindig és mindenkire érvényes), hogy a nők nehezebben jutnak fel a csúcsra, mint a férfiak, és sok nőnél a csikló ingerlésére is szükség van ahhoz, hogy orgazmust éljenek át. Most bemutatunk 6, kevésbé ismert érdekességet a női orgazmusról.  

1.A méhnyak ingerlése is hozzájárul a gyönyörökhöz

Az köztudott, hogy a hüvely fala és a csikló ingerlése mennyire alapvető a női orgazmus eléréséhez. És arról is elég sokat hallottunk már, hogy a mellbimbók kényeztetése is fokozza a gyönyörérzetet. Ugyanakkor tudósok megállapították, hogy a méhnyak ritmikus ingerlése is sokkal intenzívebbé teheti az orgazmust! Így ne féljünk szex közben „mélyre menni”, persze csak óvatosan, és csakis addig, míg nem okoz kellemetlen, esetleg fájdalmas érzést!

 2.Méhünk, mint erogén zóna

A női méh ingerlése is segíthet a csúcsra reppenni, illetve teljesebbé tenni az átélt gyönyört. A méhet közvetetten, a has alsó részének enyhe, ritmikus nyomásával lehet kényeztetni, ám szintén fontos odafigyelni rá, hogy csak addig, amíg ez még kellemes érzéseket okoz csak!

3.Az orgazmuskészség ciklusfüggő is

A női ciklus nagyban befolyásolja, mikor mennyire vágyunk a szexre, és mennyi gyönyört tudunk megtapasztalni. Az anyatermészet nem vétett sokat azzal, hogy sok nő épp félidőben, a termékeny napjain őrül meg leginkább a szexért, míg sokaknál intenzívebb időszak még a menzeszt megelőző néhány nap is (vagy a menzesz alatti).

4.A csikló nagyobb, mint gondolná

A csikló nem csupán az a kis pöcök, mert az csak a jéghegy csúcsa, amit látunk belőle. A látható csikló csak egynegyede a teljes szerv méretének!

5.A női erekció

A csikló felépítése és működése is hasonlít kicsit a péniszéhez. Izgalom hatására a csikló is megtelik vérrel és megmerevedik, ez azonban kicsiny méreténél fogva nem annyira látványos, mint az uraknál.

6.A női orgazmus paradoxona

Avagy, ha nem gondolunk rá, könnyebben összejön. Valamiért ez legtöbbünknél úgy működik, hogy ha szeretnénk már elérni a csúcsra, és erre koncentrálunk, akkor nem, vagy nehezen jön össze. Ha viszont csak odafigyelünk arra, épp milyen kellemes érzésekhez juttat minket a párunk (vagy mi magunkat), akkor sokkal könnyebb lesz feljutni a csúcsra!