A gyönyörök csúcsán – A női orgazmus típusai

Ahogy Gombóc Artúr sorolja a csoki fajtákat, úgy sorolhatnánk mi is a női orgazmusok típusait.

Ahogy Gombóc Artúr sorolja a csoki fajtákat, úgy sorolhatnánk mi is a női orgazmusok típusait. Sőt, igazából minden egyes orgazmus teljesen egyedi; és mindenki, minden egyes alkalommal máshogyan éli meg. Van, amikor egy kis jólesős, huncut tüsszentéshez hasonlíthatnánk, míg máskor az egész medence- és hastájékot érintő, ősrobbanásszerű érzés a csúcsra jutni. A kísérletezést sosem érdemes abbahagyni, több tízéves szexuális tapasztalattal a hátunk mögött is új és új élményeket fedezhetünk fel.

  1. Klitorális orgazmus

A klitorális, vagy ahogyan általában emlegetik, a csikló orgazmus, egy külső orgazmus, mely a csikló ingerlésével váltható ki és ez a leggyakoribb a nőknél, a szebbik nem jelentős hányada képes átélni. Sokan úgy élik meg, hogy a hüvelyi orgazmushoz képest ez erőteljesebb, „élesebb” érzés, viszont kissé felületesebb, rövidebb ideig tart, és kisebb területre összpontosul. Ennek oka, hogy a csikló a test szabad idegvégződésekkel legsűrűbben ellátott szerve.

A csikló egy hímvessző? Annyit érdemes tudni róla, hogy az anyaméhben a magzat lábai között apró kitüremkedésként jelenik meg. A kromoszómáktól, hormonális változástól függ, hogy pénisz lesz belőle vagy visszahúzódik és csiklóvá fejlődik.

A csikló mérete sokkal nagyobb, mint gondolnánk. A klitoris külső, látható része, a teljes csikló 10-15 %- a, míg a többi része kiterjed a vaginában.

  1. Hüvelyi orgazmus

Mivel a csikló nagyobbik része a női testben van, így a rejtett részeinek stimulálásának közreműködésével érhető el a hüvelyi gyönyör. A hüvely belső falának ingerlésével váltható ki a hüvelyi orgazmus – azonban a statisztikák alapján a nők mintegy 60-70 %-a még sosem élte át ezt az élményt. Szóval nehezebben elérhető orgazmus típusról van szó, amelynél sokak szerint a lelki tényezők is nagyon fontosak. Azok szerint a nők szerint, akik már átélték, a hüvelyi orgazmus hosszabb ideig tart, és valamennyivel teljesebb élmény, mint a női gyönyörök klitorális verziója. Nem kell elkeseredni, ha valaki még nem élte át ezt a típust, és a klitorális orgazmus is szuper élmény. Kísérletezni persze mindig lehet, hátha egy újfajta kéjérzet is felkerül a palettára. Módosíthatjuk a behatolás szögét, vagy éppen a medencének a helyzetét, de új pózokat, helyzeteket is kipróbálhatunk. Van, akinél az intim torna gyakorlatainak végzése is segíthet; a lelki ráhangolódást pedig lazító, stresszt oldó praktikák elsajátítása mozdíthatja előre.

A Kegel gyakorlatok

A szexuálterápia szakemberei az úttörő munkát végző Kegelről nevezték el a PC-torna gyakorlatait. Maga a szerző azt állítja a tornáról, bárki olyan könnyedén megtanulhatja, akár az orrcimpák mozgatását.

A gyakorló először is üljön a WC-kagylóra, széttárt lábakkal- javasolja Kegel. Egyszerűen tartsa vissza a vizeletét, majd engedjen ki egy kicsit és ismét “zárja el a csapot”. Mindez azt mutatja, működik a PC-izom. A gyakorlatot mindaddig végezzük, amíg megerősödik a PC-izomzat. Utána tetszés szerint beállíthatjuk a napi adagot annyira, hogy megőrizzük a megszerzett kondíciót.

Az igazi tréning fekve történik. Feküdjünk hanyatt a padlón, lábunkat húzzuk fel és tárjuk szét. Legalább kétszázszor szorítsuk össze és ernyesszük el a záró izomzatot. A gyakorlat közben váltogassuk a módot: lassan szorítsuk össze, míg hármat számolunk, aztán gyorsan, mint a szívdobbanás.

G-pont orgazmus

Amíg a tudósok és szakemberek egymásnak feszülnek amiatt, hogy vajon létezik-e a G-pont egyáltalán, addig nők ezrei adják át magukat eme különleges élvezeteknek. Ez a típus lényegében a hüvelyi orgazmus egy speciális változata. A G-pont a hüvely falának egy különlegesen érzékeny része, a hüvely felső felületén, a hüvelybemenettől számított mintegy 2-5 cm-re található. Érzetre is megkülönböztethető, a környezeténél érdesebb, és esetleg kissé kiemelkedőbb. Érdemes lehet kikísérletezni, hogy mely pózoknál kap ideális ingerlést ez a terület, mert elképzelhető, hogy noha nem is gondolnánk, mi is képesek vagyunk különleges kéjérzethez jutni e különleges terület ingerlése által.

  1. Kombinált orgazmus

Vannak nők, akik egyszerre képesek átélni a klitorális és vaginális orgazmust, ha mindkét területen egy időben kapnak ingerlést (partnerüktől vagy önmaguktól). Elmondások alapján van, akinek ez teljesebb élményt ad, mintha „csak” az orgazmus egyik típusát élnék át. Jó tudni azonban, hogy mindenki teljesen eltérő, és lehet, hogy van, aki a klitorális orgazmust éli meg nagyobb élményként, mint más a hüvelyi vagy a kombinált orgazmust.

  1. Mell ingerlésével elérhető orgazmus

Nem épp gyakori, de vannak nők, akik orgazmus élményt élnek át attól, ha a melleiket számukra megfelelő módon kényeztetik. Az közismert, hogy a női mell is erogén zóna, és sok nő van, akinek teljesen felkorbácsolódik a vágya, ha kényeztetik a mellbimbóját; mások pedig orgazmust is képesek átélni. Nincsen erre egységes recept: van, akinek a leheletfinom érintések jönnek be legjobban, míg mások azért vannak oda, ha csókolgatják, vagy finoman harapdálják mellbimbójukat. Fontos, hogy partnerünknek visszajelezzünk, mely mozdulatok esnek különösen jól.

Sajnos nagyon sok nő szenved az orgazmus hiányától, soha nem élte át az erotikus gyönyör legmagasabb fokát, pedig a saját testük ismerete, a gyakorlás, a türelem, a megfelelő partner és a szexterápia sokat segíthet a megoldásban. Merjenek nyugodtan nyitottak lenni a gyönyörre kortól függetlenül, mert sosincs késő az önfeledt szexualitás megéléséhez.