Leszbikus nők szexuális problémái, avagy Mi van, ha nem áll fel…?

Mikor elmondtam az egyik legrégebbi barátnőmnek, hogy leszbikus vagyok, csillogó szemekkel és csorgó nyállal kérte, meséljek a szexuális életemről.

Mikor elmondtam az egyik legrégebbi barátnőmnek, hogy leszbikus vagyok, csillogó szemekkel és csorgó nyállal kérte, meséljek a szexuális életemről. Akkor még csak egy kis ízelítőt kapott, amit egy frappáns mondatban foglalt össze: “Nálatok az a szex, ami nálunk az előjáték.” Nézhetjük így is, bár “nálunk” is érintkezhetnek a nemi szervek, ha ügyesek vagyunk, meg akkor is, ha nem.

Tény, hogy “nálunk” nincs probléma azzal, hogy nem áll fel, viszont nem vagyunk csodabogarak sem, így teljesen hétköznapi dolgok zavarhatják meg az együttléteket. Igen, néha tényleg fáj a fejünk, fáradtak vagyunk, vagy épp a menzesz miatt nem jön a vágy. Személy szerint megtapasztaltam már, miként görcsöl vagy zsibbad el a karom, roppannak ki az ujjaim vagy fájdul meg a nyelvem, mert bizony egy intenzív használat után, csak úgy, mint egy edzésnél, vannak jóleső tünetek.

Úgy vélem, mikor két ember szeretkezik, időt kell hagyni egymásnak az élvezetekre. Korábban, mikor férfi partnerrel osztottam meg a mindennapokat, bár nem hangzott el, de érezhető volt a sürgetése arra, hogy kielégüljek. Nyomás alatt pedig nem megy. Természetesen, minden önuralom, szinkron és odafigyelés kérdése a partnerek közt, ezért sem jelenthetem ki, hogy nővel jobb a szex vagy könnyebb elélvezni.

Szinte minden barátom, ismerősöm feltette már a kérdést: nálatok ki a fiú és ki a lány? Úgy vélem, ha két azonos nemű ember van együtt, akkor ők pontosan amiatt vannak egymással, mert nincs szükségük a másik nemre, nem vonzódnak hozzá. Ennek alapján tehát a kérdés számomra értelmezhetetlen, de igyekszem mindig udvarias választ adni rá. Azonos nemű kapcsolatokban aktív és passzív fél van. Aktív, aki a dominánsabb szerepet tölti be és számára a kielégülést a partnere gyönyöre hozza meg, passzív, aki szereti a másik fél “uralkodását” magán, a kényelmes gyönyört. Míg a (meleg) férfi ismerőseim körében azt vettem észre, hogy az aktív vagy passzív szexuális viselkedés állandó, tehát szex közben nem cserélnek szerepet, addig mi nők, egy aktus közben annyiszor váltunk, ahányszor jól esik. Ha akarjuk. Probléma akkor áll fenn, ha mindkét fél aktív vagy passzív. Amennyiben jól működik a partnerek közti kommunikáció, mindkét fél engedni fog azért, hogy vágyai teljesüljenek és partnere is megkapja, amit akar.