Újévi fogadalom: Éljünk Szex Egészségesen!

A szexegészség azt az életmódot jelöli, mely segíthet még teljesebbé tenni szexuális életünket, hogy testünk egészségének megtartásával, védelmével még jobban meg tudjuk élni szexualitásunk minden pillanatát.

A szexegészség azt az életmódot jelöli, mely segíthet még teljesebbé tenni szexuális életünket, hogy testünk egészségének megtartásával, védelmével még jobban meg tudjuk élni szexualitásunk minden pillanatát.

A szexuális vágyra közvetve több minden is hatással lehet. Köztudott, hogy a rendszeres testmozgás javítja az állóképességet, fokozza a vérkeringést, az endorfin termelődése pedig a hangulatunkra is pozitív hatással van. A férfiaknál a tesztoszteron szint is megemelkedik az intenzív sport után, így az egészségünkre és a szexuális életünkre is jó hatással lehet. Természetesen az intenzív szexuális együttlétek is jótékonyan hatnak az egészségünkre, hiszen ez is egy pulzusszám növekedéssel járó „testedzés”, de csupán ez nem tartja elég jó kondícióban testünket. A rendszeres sportolás szellemünket és testünket is felfrissíti jó alapot adva a szexuális együttlétekhez.

A sport mellett a pihenésre is érdemes időt szánni. A relaxációs technikák gyakorlása következtében a testünk és a lelkünk is megpihenhet és csökken szervezetünkben a stressz által kiváltott kortizol szint, ami szintén pozitívan hat a szexuális életünkre. Talán sokan megfigyelték már, hogy a nyaralások, utazások alkalmával, a feltöltődés alatt, amikor a stresszt, a hétköznapok mókuskerekét ki tudjuk kapcsolni az életünkből, jobban és sok esetben intenzívebben kívánják a szexuális együttléteket. Szervezetük ily módon is ellazul, megpihen.

Érdemes odafigyelni táplálkozásunkra is, mert a nagy mennyiségben bevitt cukor a vágyunkat is csökkentheti, mivel a túlzott mennyiség a véráramba keringve visszafogja a nemi hormonok termelődésért felelős gént.

Mértékletes fogyasztása viszont csodákra képes. A kutatók vizsgálataik során igazolták, hogy az étcsokoládé csökkentheti az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát, a verőerek megvastagodásának esélyét, segíthet visszaállítani az artériák rugalmasságát, és megakadályozhatja a fehérvérsejtek megtapadását a véredények falán.

Az elfogyasztott cukor mellett a szexuális együttlétek előtt bevitt ételek minőségét és mennyiségét is érdemes szem előtt tartani. Nem biztos, hogy a puffasztó, erőteljes fűszerezésű ételek fogyasztása, illetve a legnagyobb ételadagok az ideálisak a szexuális aktusok előtt, hiszen ilyenkor a szervezet az ételek emésztésre koncentrál és a telített has feszülése közben nehezebben tud a libidó beindulni.

Az alkoholfogyasztást is érdemes kicsit átgondolni. Míg egy pohár bor csodás afrodiziákum lehet, mely oldja a feszültséget, meghitté, romantikussá varázsolja a hangulatot, addig a túlzott alkoholbevitel pont az ellenkezőjét, a libidó blokkolását, férfiaknál a teljesítmény romlását okozhatja.

 

A szexuális életünk is az életmódunk természetes része, így egy kis odafigyeléssel, a megfelelő életmód bevezetésével, betartásával észrevétlenül pozitívan változtathatunk rajta.