Hogyan teszed impotensé a pasidat?

A párok jelentős részénél az együtt töltött évek számának növekedésével csökken a szexuális együttléteik mennyisége és sokszor a minősége is romlik.

A párok jelentős részénél az együtt töltött évek számának növekedésével csökken a szexuális együttléteik mennyisége és sokszor a minősége is romlik. Sajnos a nők közel 20%-a az élet velejárójának tartja libidójának csökkenését, pedig az ebből adódó elutasítás a férfiakat több szinten is megtépázza.

Elsősorban férfiasságukban, hiszen nem tudnak irányítani, nem tudják meghódítani az imádott nőt, nem tudnak vágyat ébreszteni benne és az erősebbik nem így lassan erejét veszti. Amennyiben a nő vágytalansága ellenére mégis lesz szexuális együttlét kettejük között, akkor a férfiban bűntudat alakulhat ki, hogy ő kielégül szexuálisan, ám ezt nem tudja megadni partnernőjének.

Kérdések, kételyek ütik fel a fejüket. Benne lenne a hiba, társa mást kívánna, másra vágyna? Félelmei elhatalmasodhatnak rajta, melyek kedvetlenséghez, de depresszióhoz is vezethetnek, hiszen a férfiassága került veszélybe. Lemond az erotikáról, hogy ne kelljen kockáztatnia; a félelmeket választja a valós tények és okok helyett.

“- Reggel te viszed iskolába. Ne felejtsd el, 2-kor végez, aztán fél 3-tól úszni megy, majd angol óra, kick-box, leckeírás és lefekvés előtt még olvasnia is kell.

– Rendben… számításaim szerint most épp van szabad fél óránk egy kicsit egymásra…
– Most nem tudok rád figyelni. – tolta el idegesen a férfi karjait a nő.

A férfi csüggedten ült az ágy szélén. Valahányszor ilyen pillanatokat éltek meg, próbálta meggyőzni magát, hogy felesége jogosan utasítja vissza közeledését, hisz mindketten a fiúkért éltek, az ő boldogságára és boldogulására tették fel az életüket. Mégis…jól esett volna számára egy kis törődés. Mióta szülők lettek, mintha megszűntek volna férj és feleségnek lenni. Az intimitás teljesen eltűnt a mindennapjaikból.”

Amikor a férfi megemlíti elégedetlenségét a partnerének, akkor az sokszor talál süket fülekre és egy állóháború alakul ki a kapcsolatban. A pár konfliktusai fokozódnak egyre jobban eltávolodnak egymástól és a szexuális együttléteik száma is egyre inkább lecsökken és a néhány napos, hetes „szünetből” hónapok, majd évek lesznek.

Az ilyen nők párja először elbizonytalanodik férfiasságában, majd szorongóvá, agresszívvá válik. A sok visszautasítás ellenére vágya csak növekszik, mely bűntudatot mobilizálhat. Sok férfinál megfigyelhető, hogy szexuális energiáit megpróbálja kihelyezni élete egyéb területeire és a munkájában, a hobbijában, a sportban próbálja megtalálni a sikert, a kielégülést, de természetesten ez csak ideig-óráig nyugtathatja le vágyait, szexuális igényeit.

Vannak férfiak, akiknél az elutasítás miatt a pszichés zavarok mellett szexuális problémák is jelentkeznek. Merevedési zavarok kísérhetik a visszautasításokat, de a kudarcok sorozata impotencia kialakulásához is vezethet. Ezek a férfi sokszor megpróbálják lefojtani a libidójukat és csupán lelki kapcsolatban maradnak partnerükkel, vagy máshol élik meg a szexualitást, ám az sem ritka, hogy a visszafojtás, elutasítás sértettségében a férfiban erőteljes féltékenységi reakciók indulnak be.

A férfi először félve gondol rá, hogy a párja másnál keresi a vonzalmat, a szexualitást, majd a féltés, gyanú egyre erősödik benne, mely akár személyiségtorzuláshoz, beteges féltékenységi rohamokhoz is vezethet és mindennek a hátterében a nő eltávolodása, libidójának csökkenése áll.

A férfi lassan elveszíti mindazt, ami jellemét, férfiasságát adta, amit a nő megszeretett benne és csak még távolabb kerülnek egymástól. Mindezek elkerüléséért érdemes segítséget kérni, és már a probléma kezdetén a megoldásokat keresni, hogy a libidóhiány ne hozzon további – egyre súlyosabb – problémát a pár, az egyén életébe.