Miért szexelnél velem? Én a helyedben nem tenném…

A magunkról alkotott kép befolyásolja a libidónkat pozitív vagy éppen negatív irányba.

A magunkról alkotott kép befolyásolja a libidónkat pozitív vagy éppen negatív irányba. Az, aki nem tartja magát kívánatosnak, elégedetlen önmagával, esetleg utálatot érez, az nehezen tud feloldódni a szexuális együttlétekben, mert (sokszor nem is valós, csak vélt) hiányosságaira összpontosít.

A nők több mint fele negatívan gondolkodik magáról, mert elégedetlen a testével, külső megjelenésével, nem érzi magát kívánatosnak, szerethetőnek. A nagy részük meg akar változni, átalakulni, hogy önmagával kicsit jobban legyen. Sajnos akad olyan nő is – bár szerencsére elég kicsi számban – aki egyenesen utálatot érez saját maga irányába.

Mindez azért fontos, mert mindössze a nők 20%-nak nem befolyásolja az önmagáról alkotott képe a szexualitását. (Ezek közzé esnek azon nők, akik elfogadják magukat.) Az összes többi lány, asszony akkor tud csak feloldódni, igazán élvezni a szexet, ha meg tudja változtatni a negatív értékelést.

Sajnos a környezetünk, a médiából érkező hatások azt sugallják, hogy a nőknek fiatalnak, soványnak és sokszor butuskának kell lennie, ha meg akar felelni az elvárásoknak, ha „jó nő” akar lenni. Ennek köszönhető, hogy már a kamasz lányok 50%-a szed valamilyen fogyókúrás szert, evészavarral küzdenek és kutatásainkból kiderül, hogy 20%-uk bénának, csúnyának tartja magát és 25%-uk már tizenévesen komolyabb változtatást tervez magán, plasztikai műtétet szeretne elvégeztetni.

Azért is fontos, hogy hogyan gondolkodunk magunkról, mert ez hatással lesz gyermekeink önértékelésére is, így nem csak a saját szexuális életünket nyomoríthatjuk meg, nullázhatjuk le, hanem a gyermekeink harmonikus párkapcsolatra való képességét is megcsorbíthatjuk.

A nők nagyon kritikusak tudnak lenni és akkor is negatívan gondolkodnak magukról, amikor van egy szerető társ mellettük, aki olyannak fogadja el és szereti őket, amilyenek. Nem szeretne megváltoztatni semmit.

Sokan elfelejtik, hogy a nőiesség nem attól függ, hogy ki hány kiló, milyen feszes a teste, vagy mennyi ránc van az arcán. Még kisdiák koromban az egyik tanárnőm azt mondta, hogy a szépségnek nagyon sok formája van. Van, akinek szép az arca vagy a teste, másokat a kedvességük, a szeretetük teszi széppé.

Találd meg magadban a saját szépségedet és légy rá büszke, merd megmutatni. A legfontosabb, hogy mit sugárzok magamból. Fogadd el a saját szépséged és mindenki más is szépnek fog látni. A szexualitásra lefordítva mindezt: Ha kívánatosnak érzem magam, akkor más is kívánatosnak lát majd és akkor mindegy, hogy mi adja a szépséget, a vonzalom, a vágy ugyanolyan elsöprő lesz.

A legtöbb férfi nem arra vágyik, hogy egy hűvös csinibaba legyen mellette az ágyban, hanem arra, hogy egy nőiességet sugárzó társa legyen, aki vágyakkal teli izzásban megéli és átéli a szexualitást.