Hogyan lehet újra harcra kész az ágyban? – A férfi klimax kezelése

A szex jó esetben változatos és érzelmekkel teli - az élet igazi desszertje.

A szex jó esetben változatos és érzelmekkel teli – az élet igazi desszertje. A férfi klimax testi-lelki tünetei azonban alááshatják a férfiasság megélését, és az ágybéli kudarcok hatása az élet egyéb területeire is továbbgyűrűzik. Mit tehet az, akit a kudarcok és csalódások maguk alá temettek?

A legfontosabb tudni azt, hogy van megoldás, és a szexuális életet újra teljessé lehet tenni! Ahogy a szervezet állapota, és az adott életkörülmény is mindenkinél más és más, úgy a férfi klimax tünetei és azok súlyossága is egyénenként változó. Éppen ezért „egyenmegoldásokat” ne is keressünk, a személyre szabott komplex kezelés az, ami a legjobb eredményeket hozhatja!

A test és lélek oldaláról is érdemes megközelíteni a dolgot. A merevedési zavar és egyéb szexuális tünetek megjelenésekor először is érdemes felkeresni orvosunkat, hogy tisztázhassuk, áll-e hormonhiány, vagy egyéb szervi ok a panasz mögött. Önnek nehezére esne más előtt beszélnie a szexuális problémájáról? A legtöbb férfi így van ezzel. Viszont ne felejtse el, hogy ha segítséget kér szakemberektől, akkor azzal egy nagyon fontos lépést máris megtett a boldog szexuális élet felé!

Hogyan segíthetnek az orvosok a szexuális problémák esetén? Bizonyos életkorban a férfiaknál a tesztoszteronpótlás javítja a libidót, az ejakulációt és a spontán erekciót, az időseknél azonban a szexuális aktivitás nem mutat szoros összefüggést a szérum tesztoszteron-szinttel. Idősebbeknél érrendszeri problémák és anyagcserezavarok állnak gyakran a merevedési zavar hátterében. Az alapbetegségek kezelésével sokszor a szexuális probléma is csökken, és egyes esetekben potencianövelő készítmények és egyén konzervatív kezelési lehetőségek jelentik a megoldást.
Másrészről a lelki tényezőket sem hagyhatjuk figyelmen kívül! A merevedési zavar egy súlyos ördögi körhöz is vezethet. Az ágybéli kudarc hatalmas stressz egy férfinek, a stressz hatására pedig később még nagyobb eséllyel fordul elő merevedési zavar, és egy idő után már a libidó, és a próbálkozási kedv is odalesz. A párkapcsolat problémái, a hétköznapok stresszei és a napi rutin se épp segíti a harci kedvet!

A szexuális panaszok kezelése esetén az orvosi terápiát szexuálterapeuta bevonásával lehet teljessé tenni (ha pedig az orvosi vizsgálatok nem mutattak ki szervi elváltozást, akkor a szexuálterápia önmagában is segíthet a szexuális probléma megoldásában). A szexuálterápia jelentősége abban is rejlik, hogy a pénisz megfelelő trenírozásával képessé válnak a férfiak újra átélni a sikeres szexuális életet, felszabadulnak a nyomás alól, a krízishelyzet nem fokozódik tovább. A lélek könnyebbsége pedig visszahat a testiség oldalára is. A szex újra az lesz, aminek lennie kell: az örömteli pillanat együttes megélése. „A férfiak hatalmas változáson mennek át a szexuálterápia ideje alatt. A szorongó, önértékelési zavarokkal, megtört férfiassággal megjelenő férfi, ha nem is Casanovaként, de öntudatos, magabiztos, optimista hímként hagyja el a rendelést. Már nem visszafelé a múltba tekint, hanem a jelenbe és jövő szépségeit várja. Nem meghalni, hanem élni akar.”