10 jel, ami arra utal, hogy a párja megcsalja

A párkapcsolatban élők közel negyede biztosan hűtlenkedik.

A párkapcsolatban élők közel negyede biztosan hűtlenkedik. Kutatásainkból kiderül, hogy a kapcsolatok legalább 23%-ban történt megcsalás, vagy jelenleg is tart a hűtlenség; és további 35% azok aránya, akik nem tudják biztosan, csak sejtik, hogy partnerük félrelépett.

Mindez azért fontos, mert a hűtlenség hatással van ránk, partnerünkre, a kapcsolatunkra és ez az egész életünkre kihathat. A bizalom megbomlása mindig roncsolja a partnerkapcsolatot, de önértékelési, önbecsülési károkat is okozhat.
Mik lehetnek az árulkodó jelek, hogy partnerünk félrekacsingat, fontolgatja a hűtlenkedést, vagy már meg is tette?

 1. Valami megváltozott!

  A partnered változáson ment keresztül. Megváltozott a külseje, jobban figyel magára, új ruhákat vásárol, többet jár fodrászhoz, fogyókúrázik, edzeni kezdett. Próbálja a legjobb formáját hozni.

 2. Eltűnt a gyűrű!

  Ha eltűnik, dobozba kerül a régóta viselt gyűrű, nyaklánc, bármi, ami a Ti kapcsolatotokat, egymáshoz tartozásotokat szimbolizálja, akkor figyelj fel rá. Az adott tárgy hiányával jelezni akar a partnered.

 3. Hirtelen sok a túlóra!

  Megsokszorozódik az irodában töltött idő? Hétvégén is be kell menni és este későig bennmaradni? Esetleg az üzleti utakból is több van mostanában és hosszabbak? Ha csak nem új munkahelye van a partnerednek, vagy bekeményített a főnök, vagy nagyon hajt a prémiumra, akkor érdemes egy kicsit a körmére nézni.

 4. Titkos kommunikáció!

  Az Ön partnere a mosdóba és a zuhany alá is magával viszi a telefonját? Esetleg kód védi a telefont, laptopot, amit ön nem ismer? Csörög esténként a telefon és nem vesz fel a partnere? Kósza üzenetek érkeznek? Amikor ön félrenéz, máris a telefonján lóg? Többet online, mint eddig? Ha nem a munkája miatt teszi mindezt és régebben mindez nem volt rá jellemző, akkor érdemes figyelni rá!

 5. Ó, tudod, az a kollégám!

  Hirtelen fontosabb lesz egy kolléga a partnerednek? Eddig még a nevét sem hallottad, vagy csak egyszer-kétszer és most minden történet róla szól? Állandóan róla mesél? A munkahelyén mindent vele csinál? Neki talán fel sem tűnik, hogy mennyit emlegeti, de Te légy résen!

 6. Lila ködben van!

  Vidámabb, bohókásabb lett a partnere. Változtatott a szokásain, új dolgokat csinál? Hirtelen új hobbija lett, ami mindennél fontosabb? Esetleg önről vagy a gyerekekről is megfeledkezik? Légy figyelmes az ilyen változásokra és keresd az okát!

 7. Új barátok!

  Hirtelen új, számodra ismeretlen barátai lettek a partnerednek, akiket nem is szeretne bemutatni neked? Valahogy sosem tudsz személyesen találkozni az új barátokkal? Bulik, melyekre csak ők mennek? Céges összejövetelek, csapatépítő tréningek kísérő nélkül?

 8. Halihó, szex!

  Változás a szexuális életetekben is figyelmeztető jel lehet. Lehet, hogy többször közeledik, vagy teljesen elutasít? Új dolgokat szeretne? Esetleg olyat tesz, amit eddig nem? Ha eddig nem volt olyan jellemző a hirtelen jött változás és nem ezzel szeretné feldobni a szerelmi életeteket, akkor talán nem árt, ha keresed, mi lehet a háttérben.

 9. Ajándék lónak nagyon is nézd meg az okát!

  Hirtelen vacsorát főz, ajándékokkal, kedvességekkel halmoz el? Többször telefonál, üzen? Ezerszer is elmondja, hogy mennyire szeret, miközben korábban egyszer sem mondta? MI lehet a hirtelen jött változás oka?

 10. Sok a logisztika!

  A hűtlenkedőnek sokat kell dolgozni azon, hogy megcsalása árulkodó jelek nélkül maradjon, így ez sokszor idegességgel, stresszel jár. Ha hirtelen felkapja a vizet, kiabál, elrohan, esetleg elutasítóan, leminősítően beszél Önnel, holott ez korábban nem volt rá jellemző, akkor érdemes ennek is az okát keresni.

 11. +1 Mit mutat magáról/rólatok a közösségi oldalakon?

  Túl sokat lóg a közösségi oldalakon? Állandóan üzeneteket ír, olvas, de nem tudod, hogy kinek? Amennyiben lekerülnek közös képeitek a közösségi oldalakról, esetleg már nem látható, hogy házas, hogy kapcsolatban él, ha eddig ismerted a belépési kódját, de megváltoztatta azt, akkor érdemes a miértekre választ keresni.

Bár a fenn leírt változásoknak más oka is lehet, nem csak a hűtlenség, de sokszor ez áll a háttérben. Egy harmonikus, jó párkapcsolatban, ha más, külső nehézség miatt áll be változás az életünkbe, akkor abba beavatjuk a partnerünket, hogy támaszunk, segítségünk legyen a nehéz időszakban. Mindezt a hűtlenkedők nem teszik meg, így a változás okát a titok öleli körül!