Szexi idézetek hírességektől

Kutatók felmérést végeztek arról, hogy hányszor gondolunk naponta a szexre.

Kutatók felmérést végeztek arról, hogy hányszor gondolunk naponta a szexre. Ez alapján az urak fejében napi 18 alkalommal, míg a nők gondolatai között 10-szer cikázik át a szex témaköre. Azt a kutatás nem boncolgatja, hogy mégis mi jár ezzel kapcsolatban a fejünkben, sajnos nem látunk bele mások gondolataiba. Viszont itt vannak nekünk a hírességek, akik önként és dalolva avatnak be a szex-el kapcsolatos véleményükbe, érzéseikbe és fejtegetéseikbe. Nézzük meg, mit is gondolnak a témáról!

 Loise L. Hay számos önsegítő könyvet írt, és ő aztán tényleg nem a levegőbe beszél: 90 évesen is energikus és boldog életet él. Az alábbi, szex-el kapcsolatos idézetét is érdemes jól a fejünkbe vésni:

 „A szexben nemhogy nincs kivetnivaló, a szex egyenesen nagyszerű és csodálatos. A nemi érintkezés éppoly természetes velejárója életünknek, mint a táplálkozás, vagy a légzés.”

Ha nem tudjuk eldönteni, hogy valakivel vajon jó lehet-e a szex, vagy pedig nem, és nem akarunk erről rögtön empirikus tapasztalatot szerezni, akkor Müller Péter, író és spirituális tanító ad ehhez egy támpontot. Garanciát nem vállalunk a dologért! 🙂

Nem tudom, tapasztaltad-e már: a rossz szex és a rossz beszélgetés mögött mély rokonság van. Ott maradsz utána üresen, fáradtan, kihasználva.

Laurell K. Hamilton amerikai írónő meglepő kijelentése a szexről, amibe valljuk be, azért van valami.

„Az igazi sírás olyan, mint a jó szex. Érzésnek kielégítőbb, mint látványnak.”

Andrew Marwell, a 17. században élt angol költő is tudott valamit a szexről:

„Hemperegjünk, míg édességed s vad
erőm egyetlen, görgő gombolyag,
aztán nyergeljünk és a kéj lován
vágtázzunk be az élet kapuján,
s mivel megállítani az Időt
lehetetlen, kergessük mi meg őt.”

Még egy példa arra, hogy a vágy milyen szép költeményeket képes életre hívni. Az alábbi sorokat Ady Endrének köszönhetjük, akit nem kell bemutatni.

„Szájon, mellen, karban, kézbe
Csókba tapadva, átkosan
Elfogyni az ölelésben:
Ezt akarom…”