Rémálom vagy álom? 5 tipp, hogyan hozza ki a netes társkeresésből a maximumot!

Nem mindenkinek megy a személyes ismerkedés, sőt, ha valaki az iroda-szupermarket-lakás vonalon mozog, akkor nem is túl jók az esélyei arra, hogy új jelöltekre bukkanjon.

Nem mindenkinek megy a személyes ismerkedés, sőt, ha valaki az iroda-szupermarket-lakás vonalon mozog, akkor nem is túl jók az esélyei arra, hogy új jelöltekre bukkanjon. Az internetes párkeresés így sokak számára megkerülhetetlen. Ami nem is feltétlen baj, csak buktatói is lehetnek a dolognak. 6 tipp, hogy az előnyeit tapasztalja meg!

1. Nem érdemes túl hosszasan levelezni senkivel! Vannak, akik hajlamosak már a közös nyaralást, vagy az esküvőt tervezgetni, miközben még nem is látták a másikat. A hosszú, romantikus levelek nem azt jelentik, hogy hosszú romantikus kapcsolatnak néznek elébe, hanem mindössze annyit, hogy hosszú, romantikus leveleket váltanak egymással. Célszerű minél hamarabb összehozni egy személyes találkozót, mielőtt még túl nagy légvárakat épülnének fel.

2. Személyes találkozó előtt beszéljen telefonon is a jelölttel! Az, hogy valakivel írásban jól szót értünk még nem jelenti azt, hogy élőben is minden simán megy. Egy közbülső állapot lehet a telefonálás, és lehet egy szűrű funkciója is. Illetve, ha kellemes, szimpatikus hangja van a másiknak, az pedig egy jó előjel lehet.

3. Érdemes elsőre rövidebb randi időtartamot célul kitűzni. Akár fél óra, de maximum egy óra javasolt, és jó ötlet ezt előre meg is beszélni. Aztán ha úgy alakul, hogy kellemesnek találják a randi partnerek egymás társaságát, akkor jöhet a hosszabbítás persze.

4. Ha élőben nagy a csalódás, akkor kár lenne végigszenvedni a találkozót! Most nem arra az esetre gondolok, mikor nincs szikra, de amúgy kedves a másik. Akkor érdemes esélyt adni neki. Viszont, ha sértőeket mond, nagyon nagy ellenszenvet ébreszt, netán nem olyan, mint a fényképen, vagy ápolatlanul, ne adj Isten részegen 🙂 jelenik meg, akkor érdemes menekülőre fogni. Akár pár perc után is ér lelépni, ezzel az ő idejét sem húzza feleslegesen, és marad még szufla, hogy elmenjen újabb randikra.

5. Ha a másik bizonytalan, nem mutatja az elköteleződés jeleit, akkor felesleges várni rá! Lehet azzal számolni, hogy ha 3 hónap alatt nem alakul ki egy ismerkedés elkötelezett kapcsolattá, akkor jó eséllyel később sem fog (bár kivételek mindig lehetnek). Nagy esély van arra, hogy a másik több vasat is tart a tűzben ilyenkor, vagy esze ágában sincs elköteleződni. Ha mégsem dobja az ilyen jelöltet, akkor érdemes mellette mással is ismerkedni, talonban megtartva őt, ahogy valószínűleg ő is teszi.