Kell egy nap a szerelemért?

Tippek, hogy másképpen tekintsen a szerelmesek ünnepére Februárban sokszor kerül szóba a szerelem, különösen Bálint-nap környékén.

Tippek, hogy másképpen tekintsen a szerelmesek ünnepére

Februárban sokszor kerül szóba a szerelem, különösen Bálint-nap környékén. Vannak, akiknek a hideg futkos a hátán, hogy egy újabb őrület fészkeli be magát hazánkba is, míg mások boldogan köszöntik a szerelem ezen ünnepét. Nem kívánok a Bálint-nap eredetéről értekezni – ennek bárki utána olvashat, akit ez foglalkoztat – inkább a szerelem piedesztálra állításáról írnék.

  1. Egy napi figyelmet bárki megérdemel, így a szerelmed is

Bár sokaknak a szívecskés párnák, gyertyák jutnak eszébe, amikor ajándékról gondolkodnak, de lehet ennél jobbat is adni a társunknak, szerelmesünknek. Adjuk magunkat, és az együtt töltött idő varázsát.

Egy ráérős, közös reggeli, vagy délután egy séta, esetleg a nap végén egy együttes fürdés, vagy egy lassú tánc a konyhában, többet jelenthet, mint a hasztalan ajándékok sora. Ha látja, érzi a társunk, hogy vele, mellette akarunk lenni és tartalmas időt szeretnénk eltölteni vele, többet jelenthet, mint egy kis maci vagy egy doboz csoki.

  1. Egy kedves üzenet mindig jól esik

Mit szólna egy tükörre írt kedves szóhoz, vagy a hűtőre tett sorokhoz, de a laptopot is jobb úgy felnyitni, ha azon néhány kedves szó köszönt. A párna alá rejtett szerelmi vallomás, vagy néhány kis rajz a kabátba, táskába rejtve mosolyt csalhat az arcokra és melegséget a szívekbe, hogy tudjuk, a szerelmünk ránk gondol.

  1. Vacsora kicsit másképpen

A legtöbb férfi étterembe viszi vacsorázni kedvesét, de mennyi lehetőség van egy otthoni közös estében? A női lelket mindig melengeti, ha a férfi sürgölődik a konyhában és ilyenkor nem is az a fontos, hogy a legfinomabb falatok kerüljenek a tányérra, hanem az igyekezet. A saláta vagy a sajtos tészta is nyerő lehet. A szándék a fontos és ezt a legtöbb nő értékeli. A vacsora mellé zene és bor is kerülhet és a desszertet a hálóban is „felszolgálhatjuk”.

  1. Erotika a partnerre hangolva

Nem csak a férfiak lephetik meg partnerüket a szerelmesek ünnepén, hanem a nők is lehetnek figyelmesek társukkal és az Ő ajándékuk lehet egy különleges éjszaka. Valami olyan, ami eddig csak a férfi fantáziájában élt. Előkerülhetnek a selymek, a szemkötők, az afrodiziákumok, és minden, ami szerelmi játékukba belefér.

  1. Merjünk újítani

Nem kell elfogadni azt, amit a kereskedelem ránk akar erőltetni a szerelmesek ünnepével kapcsolatosan. Nyugodtan találjunk ki egyedi figyelmességeket. Lehet, hogy egy társasjátékozás, egy közös főzőest, vagy kézműves tanfolyam, egy hullámvasutazás, esetleg késő esti szaunázás bár elsőre meglepő lehet, de ha a társunk nyitott egy kissé talán meglepő Bálint-napi közös programra, akkor mást is lehet csinálni, mint moziba vagy étterembe menni.

  1. Az érintés ereje

Az apró érintések, a finom simogatások mindig jól esnek, így akkor is, amikor a szerelmet ünnepeljük. Egy kicsi puszi a nyakra, egy finom simítás a derékon egy nem várt vad csók megszépítheti az egész napot.

  1. Ne csak egy napról szóljon a szerelem

Bálint-nap egy jó alkalom arra, hogy elmondjuk, éreztessük, hogy fontos nekünk a szerelmünk, de a legjobb az lenne, ha mindez nem csak az év egyetlen napjára korlátozódna. Az év minden napja jó alkalom arra, hogy tudassuk társunkkal, hogy mellette vagyunk és szeretjük. Figyeljünk társunkra és értékeljük szerelmét, azt hogy minket választott és mellettünk van!