Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek

Hogyan lesz egy drága fenntartású nőből önálló, független, erős, talpraesett asszony, akinek nincs szüksége arra, hogy eltartsák? Fel lehet adni egy jó partinak számító idősödő férfit, aki biztos hátteret biztosíthatna, csak azért, mert nincsen meg a szikra, a szerelem? Georgeanne vajon elhiszi magáról, hogy Ő csak egy butuska déli lány, akinek egyetlen célja az életben, hogy találjon egy módos férjet, aki gondoskodik róla? Rachel Gibson amerikai szerző műve, a Jégbe zárt szívek egy magára maradt nő utazása, melyben önmagára talál, miközben a történetet átszövi a vágy, a csalódás, a remény.

Hogyan lesz egy drága fenntartású nőből önálló, független, erős, talpraesett asszony, akinek nincs szüksége arra, hogy eltartsák? Fel lehet adni egy jó partinak számító idősödő férfit, aki biztos hátteret biztosíthatna, csak azért, mert nincsen meg a szikra, a szerelem?

Georgeanne vajon elhiszi magáról, hogy Ő csak egy butuska déli lány, akinek egyetlen célja az életben, hogy találjon egy módos férjet, aki gondoskodik róla? Rachel Gibson amerikai szerző műve, a Jégbe zárt szívek egy magára maradt nő utazása, melyben önmagára talál, miközben a történetet átszövi a vágy, a csalódás, a remény.

Georgeannet elhagyja anyja, így nagymamája neveli és csupán kilenc éves, amikor megkapják az orvosi véleményt, hogy agyi rendellenessége van és sosem lesz a kislányból éles eszű teremtés. Jobb, ha átíratják egy leányiskolába, hogy háztartási, illemtani és gyermeknevelési ismeretekre tegyen szert, hogy majd könnyebben találhasson egy férjet, aki gondoskodik róla. A kislány a „diagnózis” ismeretében, hátat fordítva a felhőtlen gyermekkornak, egyetlen dolgot fogad meg. Rajta senki sem fog gúnyolódni, nem fogja hagyni, hogy lássák, tudják hiányosságait.

Georgeanne gyönyörű nővé érik, aki délies vendégszeretetével, elbűvölő, közvetlen modorával és szépséges bájaival hódítja meg a férfiakat. Így varázsolja el a Virgil Duffit is, az öregedő férfit, aki a Seattle Chinooks hoki csapat tulajdonosa, és aki közel negyven évvel idősebb a lánynál. A varázslatból lánykérés lesz, ám Georgeanne az esküvő napján meggondolja magát és menekülőre fogja. Bepattan hét dollárral valamint kicsi bőröndjével – melyben csupán szépségápolási holmik és némi fehérnemű lapul – a legelső autóba, mely történetesen John Kowalsky-é, a hoki csapat nőcsábász, bulizós, kissé iszákos kapitányáé. A menekülőúton gyorsan kiderül, hogy John a szökött mennyasszonynak segédkezik, melyhez nem túl sok kedve van, hiszen az állását tesz kockára, ha minderre fény derül. Georgeanne végül kialkudik egyetlene estét a férfi hétvégi házában, mely idő, pont elég arra, hogy a két fiatal egymásba gabajodjon. Másnap reggel azonban a férfi gyors úton a reptérre viszi a lányt, hogy minél hamarabb megszabadulhasson tőle. Georgeanne azonban nem száll fel a repülőre, hanem Seattle-ben marad és egy rendezvényszervező cégnél áll munkába, ahol képességeit, tudását kamatoztatni tudja, és nem csak egy munkát talán, hanem barátnőt is a cégvezető személyében.

A történet 7 év elteltével folytatódik az olvasó előtt, amikor is egy véletlen folytán újra találkozik Georgeanne és John. Vajon ezúttal is beteljesedik a kettejük közötti vonzalom? Esetleg megértek már rá, hogy kapcsolat lehessen a vágyból? Egyáltalán összeillenek ők? Lehet közös jövőjük és mindehhez mit szólna az egykori vőlegény, Virgil Duffit? Mi az, ami összeköti őket?

Rachel Gibson regénye elsősorban egy déli szépség helytállásáról, útkereséséről szól. Mindemellett azonban betekinthetünk egy kemény hokis lelkivilágába is, hogy megtudjuk, megértsük, miért vált érzelmileg megközelíthetetlenné, miért emelgette olyan sokat a poharat és miért maradt magára. A Jégbe zárt szívek romantikus regény, melynek lapjain helye van az erotikának, a vágyakozásnak és a beteljesülésnek. A női szíveknek biztos kikapcsolódást és feltöltődést jelent az olvasmányos történet.