Helena S. Paige: Egy lány belép a bárba

A te vágyaid, a te döntésed, a te történeted - olvashatjuk, az Egy lány belép a bárba borítóján, mely egy interaktív erotikus regény.

A te vágyaid, a te döntésed, a te történeted – olvashatjuk, az Egy lány belép a bárba borítóján, mely egy interaktív erotikus regény. A történetben egy lány (a játékban Ő vagy Te) elindul egy bárba, hogy találkozzon a barátnőjével, aki azonban az utolsó utáni pillanatban lemondja az esti találkát, így innen rajtad áll a dolog, hogy haza indulsz, vagy élsz az éjszaka nyújtotta lehetőségekkel. Indul a játék, melyben eldöntheted, hogy egy kiöregedőfélben lévő zenésszel, esetleg a testőrével, vagy egy fotóssal, esetleg a sármos szűz csapossal, vagy a barátnőd főnökével töltöd az estét. Esetleg vonzanak a szép női vonalak, vagy pókereznél egyet egy japán étteremben? A döntés nálad van, hogy a könyv lapjain hogyan alakul az estéd és milyen élményekkel, tapasztalatokkal térsz haza.
Bevallom, nekem ez a könyv volt az első interaktív regényem, de nagyon megtetszett a műfaj. Valószínűleg sokan vannak olyanok, mint én, hogy állandóan visszalapoznak a könyvben és újraindítják a történetet, hogy lássák, hogyan alakul az éjszaka – ha egy adott helyzetben másképpen döntenek – mert az összes variáció érdekli Őket.
Az Egy lány belép a bárba különlegességei közé tartozik, hogy nem egy szerző cselekményszövése bontakozik ki előttünk, hanem három barátnő, író könyve, története, fantáziája olvad egybe, egy este lehetőségeibe, egy interaktív játékba. A könyvben nem érezhető a három szerző miatt stílus és gondolkodásbéli különbözőség, mely valószínűleg a színes karaktereknek és helyszíneknek köszönhető. (Én a könyv olvasása közben nem is tudtam, hogy nem ugyanaz a személy írta az összes történeti szálat. Elismerés a szerzőknek, hogy egységet teremtettek a sok cselekményszálból.)
A könyv egy erotikus játék, melyben különböző férfiak hódítják meg a főszereplőt (téged) és adnak jó, izgalmas vagy néha feledhető, cikis élményeket. A könyv nagy előnye, hogy össze-vissza kell lapozgatni benne és van, hogy nem is csak két variáció közül választhatsz, így még izgalmasabb visszatalálni a történet elágazási pontjaihoz, már ha végig akarsz járni más „utakat” is.
Az Egy lány belép a bárba nőknek szóló szórakoztató regény, mely könnyed, közvetlen stílusával enged betekinteni egy-egy affér kialakulásába. A játék izgalma mellett szinte háttérbe szorul a tény, hogy egyéjszakás kalandokba leshetünk be. A cselekményt végig átszövik a vágyak, a fülledt erotika, de ebben is játékosak az írók, így nem csak különböző karakterű partnerjelölteket sorakoztatnak fel, hanem különböző szexuális fantáziák is megjelennek.
A szerzőhármas alkotása jó esti olvasmány, mely kikapcsol, szórakoztat, és talán ráhangol az éjszakára, hiszen úgy alakítod a történeted, ahogy szeretnéd, a vágyaid szerint.